maanantai 25. tammikuuta 2016

Tanssia

Pitää tehdä väliin vuoden 2015 tansseista oma päivitys, kun huomasin, että niistä jäänyt laittamatta.

Eli kesäkuussa 2015 korkattiin Rukan kanssa koiratanssin freestylessa voittajaluokka. Oletin, että meillä ei ole taidollisesti mitään saumaa sinne eikä ohjelma ole riittävä voittajaan. Mutta koska koiralla on jo ikää, niin päätin, että startataan kun tavoitteena oli ollut joskus kisata voittajassa. No, pisteitä tulikin yllättävän kivasti, jäätiin sertistä vaan reilun kahden pisteen päähän ja sijoituttiin luokassa toiseksi! Samalla saatiin osallistumisoikeus koiratanssin SM-kisoihin. Se oli tosin tässä vaiheessa mulle vielä ihan hassu vitsi vaan. Mekö SM-kisoihin, no hehe.  Pisteet jakautuivat teknisiin/taiteellisiin 81,33/77,33.

Rukan ja minun ohjelma kesän voittajaluokasta.

Yllytyshullu kun on niin syksyn lähestyessä päätin kuitenkin, että mennään pyörähtämään SM-kisoissakin, kun kerrankin päästään. Ruka oli ensimmäinen suomenlapinkoira, joka kisasi voittajaluokassa ja toki myös samalla ensimmäinen suomenlapinkoira, joka kisasi koiratanssin SM-kisoissa.

Ruka ja minä koiratanssin SM-kisoista, kuva Salla KuikkaMarraskuun lopussa oli SM-kisat Jyväskylän KV:n yhteydessä. Ruka ja minä ei oltu ikinä kisattu tai esinnytty niin isossa paikassa ja edes muualla kuin Oulussa. Esiintymisjärjestyksen sai tietää vasta paikanpäällä ja olimme heti toisena vuorossa. Puitteet olivat upeat, mutta toki isot puitteet ja hälinä aiheuttivat jännitystä, joka sai Rukan hitailemaan esityksessä. Sekoiluja ja myöhästymisiä tuli, ja koko ohjelma meni hitaalla, mutta tyytyväinen silti, että selvisimme esityksestä. Ruka ja minä sijoituimme sijalle 11/12, pisteitä kertyi 152,66 (tekniset 77,33/ taiteelliset 75,33).

 Rukan ja minun ohjelma SM-kisoista.

Nyt Rukalle tuli vuodenvaihteessa ikää mittariin 11v ja jännäilemme kauanko tanssikuntoa riittää. Vielä ei vanhuus näy, mutta ikinä ei tämän ikäisestä koirasta enää tiedä. Olen kuitenkin niin onnellinen, että pääsimme Rukan kanssa käymään nämä kisat ja vielä ensimmäisenä rodussaan. Toivotaan, että meillä vielä kuntoa riittää startata vuonna 2016 kisoja ja että meidän esimerkki innostaisi lisää uusia koiratanssiharrastajia, etenkin toki lappalaisroduista! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti