torstai 20. marraskuuta 2014

Pentutoiveita Iltahämyyn

Pentuja suunnitteilla Nuoskalle keväälle 2015. Juoksuja odotellaan tammikuulle.

Nuoska, eli Iltahämyn Ystävän Ilo on oman koirani Kitan tyttären tytär. Ikää Nuoskalle tulee keväällä 4-vuotta. Noskan lonkat on kuvattu A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät tarkastettu terveeksi lokakuussa 2014. Nuoska on myös geenitestattu prcd-pra:n sekä pompen-taudin suhteen terveeksi. Näin ollen pennut eivät voi sairastua kumpaankaan ko sairauksista. Nuoska on myös luonnetestattu 2,5v iässä tuloksella (+1, +1, +1, +2, +1, +3, +1, +2a +++) 155p laukausvarma.

Nuoska on kevyehkö, pentumaisen innokas ja nöyrä narttu. Nuoska elää omakotitalossa lapsiperheessä vanhemman leikatun lapinporokoirauroksen kanssa. Nuoska on arjessa ihmisrakas, helppo ja rauhallinen ja myös lasten kanssa luotettava. Riistaviettiä Nuoskalla ei juuri esiinny, mutta saalisvietillä saattaa ponkaista näkölähdöltä riistan perään. Nuoska on kuitenkin vaivaton irtipidettävä ja pysyy lähellä. Muille koirille Nuoska ei ole rähjäillyt. Nuoska piippaa innostuessaan. Nuoskan kanssa on harrastettu agilitya ja se palkkautuu sekä leluin, että namein. Virallisiin kisoihin Nuoska ei ole kerinnyt. Nuoska on käynyt kerran näyttelyissä, josta tuloksena H.

Lisää Nuoskasta on täällä.


Urokseksi Nuoskalle valikoitui 5,5-vuotias Hiski, eli Sagaberran Pihtapuu. Hiskin lonkat on kuvattu A/A (ind.105), kyynärät 0/0, polvet 0/0. Silmät Hiskiltä on tarkastettu terveeksi viimeksi kolmen vuoden iässä, mutta tarkoitus on käydä uudestaan silmätarkissa ennen astutusta. Näyttelyssä Hiski on käynyt kerran nuorena, josta tuloksena H. Hiskillä on ennestään yksi pentue keväältä 2014.

Hiski elää kotikoiran elämää Tervolassa. Hiski on ihmisille ystävällinen ja tulee toimeen myös lasten kanssa. Arjessa Hiski on helppo, ystävällinen ja miellyttämisenhaluinen. Hiski on myös helppo irtipidettävä, eikä lähde omille teilleen. Hiski innostuu tekemisestä, mutta osaa myös rauhoittua, kun tekemistä ei ole. Hiski vartioi pihaansa eikä ole kovin koirasosiaalinen.


Odotan pentueesta aktiivisia koiria sekä harrastuksiin, että lenkkikaveriksi. Näyttelytähtiä en pentueesta odota. Yhdistelmän ss% on 8:n polven mukaan 1,62% ja sukukatokerroin 0,58. Yhdistelmällä on jalostustoimikunnan hyväksyntä. Yhdistelmä koiranetissä.

Jos olet kiinnostunut yhdistelmästä ota yhteyttä mielellään ensin sähköpostitse. Mikäli yhdistelmästä syntyy narttupentuja, etsii yksi sijoituskotia ensisijaisesti Oulun seudulta.

Saara Lehtiniemi
etunimi.sukunimi ät gmail.com
050-5269278

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti