lauantai 19. helmikuuta 2011

Ystäväpennut 5vkr

Pennut ovat kasvaneet mukavasti. Kaikki ovat yli 600g, muutama yli 700g. Syntymäpainot pennuilla olivat 315-340g.

Rilla malttaa jo jättää pennut keskenään nukkuessaan. Tänään halusi muiden koirieni kanssa lyhyelle lenkille käymään viereiselle niitylle. Tähän asti Rilla on halunnut vaan takapihallemme käymään pikaisesti. Niityllä lenkillä Rilla juoksi, haukkui ja paini isänsä Kitan kanssa. Ilmeisesti pitää jo saada vähän itsekkin välillä tehdä jotain muutakin kuin kyhnytä pentujen kanssa.

Äiti ja poika, tassu tassussa


Pentujen nimet ovat tosiaan selkeytyneet, mutta yksilöity niitä ei ole vielä pennuille. Nimet tuli syntymäpäivän, eli ystävänpäivän mukaan. Tytöistä tulee Iltahämyn Ystävän Ilo ja Iltahämyn Ystävän Riemu. Pojat saavat virallisksi nimiksiin Iltahämyn Ystävän Onni ja Iltahämyn Ystävän Sulo.

Mikäli tytöissä ei ilmene mitään selkeästi jo jalostuksen estävää (häntämutkaa tms) luovutusikään mennessä, lähtevät molemmat nartun jalostusajatuksella. Toinen nartuista lähtee toiselle kasvattajalle ja toisen minä sijoitan kun löydän sopivan sijoituskodin pennulle. Pojista toinen on lähdössä Tampereen suuntaan, toinen etsii vielä omaa kotiaan elämäntilanneperuutuksen vuoksi. Mikä pennuista lähtee mihinkin selkenee kuitenkin vasta kun pennut ovat vanhempia ja niiden luonteista näkee jo jotain. Tarkoitus on koittaa löytää kaikille pennuille mahdollisimman sopivat kodit. Pennut myös pentutestataan kun alkavat olla lähellä luovutusikää.

Tässä nyt vielä tänään otetut 5vrk kuvat kaikista pennuista.
Tummempi riistanarttu


Vaaleampi riistanarttu


Musta merkein uros


Riistauros


Pentujen värit tulevat vielä muuttumaan melkoisesti luovutusikään mennessä. Kolmesta riistanvärisestä pennusta tulee aikalailla emänsä näköisiä väritykseltään, tummuusaste voi vaihdella. Merkkivärisestä uroksesta tulee isänsä näköinen, musta laajoin vaalein merkin.

Kuvia pennuista lisäilen kuvakansioihin tänne, joten sieltä voi halutessaan kurkkia enemmän kuvia pennuista, kun kaikkia kuvia en linkitä tänne blogiin suoraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti