keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Pentulaatikko

Rilla muutti perjantaina tänne nyt kokonaan odotuksen loppuajaksi. Vajaan viikon se oli jo täällä aiemmin hoidossa, mutta meni vielä välissä takaisin Idan luo vielä väliin. Viimeviikolla Olli teki uuden pentulaatikon meille. Edellisen pentueen pentulaatikko on jo jatkanut matkaansa muualle, mutta nyt toivottavasti tämä uusi hyvä laatikko kestäisi useamman oman pentueen.

Kun pentulaatikko muutti tänne, niin Rillan isä Kita oli sitä mieltä, että ihan vaan sitä varten oli tuotu ihana ja ikioma sänky. Rillaa ei aluksi laatikko kiinnostanut, mutta kun Kita siellä nukkui, rupesi Rillaakin kiinnostamaan. Nyt Rilla onkin vallannut laatikon ja nukuskelee siellä aina välissä.

Rilla pentulaatikossaan


Laatikkoon tehtiin etulaitaan laudoista korotettava aita, jotta emä pääsee kulkemaan laatikkoon, mutta pennut eivät liian pienenä sieltä karkaile. Laatikossa on myös pienet jalat, jotta se nousee hitusen lattiatasosta ylös. Laidoilla on pentusuojina laudat, jotta emä ei makaa pientä pentua tukahduksiin laitaa vasten. Kuvassa laatikossa on vielä useampi paksu karva-alunen päällekkäin, joten reunalistat näyttävät kuvassa olevan turhan matalalalla.

Puunoksat Rillalle maistuvat lenkeillä edelleen ja sitä saakin olla jatkuvasti seurailemassa, ettei ihan koko lenkkiä popsisi keppejä. Onneksi Rilla on kuitenkin rautamaha, eikä keppien syönti vaikuta sillä mahan toimintaan.

Rilla lenkillä popsimassa keppiä, Kita katselee vierestä.


Laskettuun aikaan on nyt kaksi viikkoa. Rilla vielä riekkuu poikien kanssa lenkeillä, vaikka meno on jo hiukan rauhoittunut normaalista. Nyt muut koirat saavat vielä tulla myös Rillan pentuhuoneeseen, mutta lähempänä synnytystä ja pentujen ensimmäiset viikot on pentuhuone muilta koirilta suljettua aluetta. Emä saa rauhan pentujen kanssa. Kun pennut kasvavat ja alkavat liikkua jaloillaan enemmän pääsevät ne tutustumaan myös Kitaan ja Rukaan.

Loppuun vielä kuva eiliseltä, lapinporokoira Rilla lumisateessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti