torstai 21. huhtikuuta 2011

Kitalle pentuja?

Viikko sitten käytiin Kitan kanssa reissussa Loviisan suunnalla. Loviisassa Kitaa odotti kaunis Muro-niminen lapinporokoiranarttu ja nyt odotellaan, josko reissusta tulisi tulosta pentujen suhteen. Astutus onnistui taas täysin omatoimisesti ilman apua ja pariskunta sai vapaasti heilastella keskenään.
Muron pentuja odotellaan syntyväksi kesäkuun puolen välin tienoille. Pennut syntyvät Loviisassa, mutta ne rekisteröidään iltahämyn- kennelnimen alle. Pentueesta odotetaan mukavasti harrastuksissakin toimivia koiria.
Muro, eli Mökötuvan Iltsi-Murokka on toukokuussa 6v täyttävä narttu. Murolla on ennestään yksi pentue Mökötuvan kenneliin. Muron lonkat on kuvattu A/A, silmät on tarkastettu kolmesti terveeksi, uusin tarkastus on tammikuulta 2011. Muro on myös geenitestattu prcd-pra:n osalta terveeksi.

Muro on harrastanut monia eri lajeja, mutta agility on ollut päälajina. Agilityssä Muro kisaa kolmosissa. Nuoren ohjaajansa kanssa Muro on myös käynyt nuorten sm-kisoissa vuonna 2010 ja sijoittuen hopealle. Näyttelyissä Muro on käynyt nuorena kahdesti, joista tuloksena on molemmista T. Ulkomuodoltaan Muro on kevytrakenteinen narttu. Muron 2v. näyttelyarvostelun voit lukea täältä.

Luonteeltaan Muro on avoin, nöyrä ja rauhallinen, mutta tarvittaessa virtaa ja tekemisenintoa myös löytyy. Muro ei ole turhanhaukkuja, mutta hälyttää haukulla.

Muron treenivideoita:
Muro agilityssä1
Muro agilityssä2
 
Isänä pentueessa on oma koirani Kita, eli Pihlajamäen Duulivoima. Kita on 4,5v ja Kitalla on myös ennestään yksi pentue. Kitan lonkat on kuvattu B/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Kitan silmät on tarkastettu kolmesti, uusimpana maaliskuussa 2011. Silmissä Kitalla on pieni M-RD piste. Kita on vanhempiensa statuksen mukaan prcd-pra-tyypiltään a, eli terve. Pennut tulevat siis olemaan prcd-tyypiltään a-tyyppiä, eli terveitä. Kitan kaksivuotiaista pennuista on tähän mennessä terveystarkastettu 5/7, lonkat ovat olleet väliltä A-B, kyynärät ja polvet kaikilta 0/0 ja silmät terveet.

Kita on läpäissyt poronpaimennustestin vuonna 2010 kunniapalkinnon kerra. Lisäksi Kitan kaksi poikaa on läpäissyt testin myöskin molemmat isänsä linjaa jatkaen, kunniapalkinnon kera. Kitan kanssa on myös harrastettu monenmoista. Tällä erää päälajina on agilityä sekä koiratanssi. Välillä Kitan kanssa myös tokoillaan ja kesäisin jäljestämme aktivoinniksi ihmisjälkeä. Kita on käynyt myös näyttelyissä ja on FI MVA. Kitan näyttelytulokset arvosteluineen löydät täältä. Kita on myös käynyt luonnetestissä kokonaispistein 80 sekä jalostustarkastettu hyväksytysti. Luonnetestin osa-aluepisteet, luonnetestivideon sekä jalostustarkastuksen arvostelut löydät täältä.

Luonteeltaan Kita on kotioloissa rauhallinen ja tyyni, mutta työskentelee silti hyvällä motivaatiolla ja innoissaan. Kita on herkkähaukkuinen ja leikkiessään toisten koirien kanssa, sekä agilityradalla haukku irtoaa herkästi. Kotiloissa Kita on hiljaa sekä sisällä, että pihallamme. Kita on irtipitovarma, eikä omaa riistaviettiä. Reenatessa palkitsen Kitaa pääosin nameilla. Kita tulee hyvin toimeen lasten kanssa ja rakastaa ihmisiä ja kerjääkin kovasti rapsutuksia. Kita on ollut mukanani esittelykoirakkona sekä lasten leirillä, että useita kertoja Oulun torilla poroferiatapahtumassa.

Kitan treenivideoita:
Kita tokoilee1
Kita tokoilee2
Kita koiratanssireeniä
 
Yhdistelmä koiranetissä.
Yhdistelmä on lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan hyväksymä.
Pennut kasvavat sisällä kotioloissa normiarjen keskellä ja tottuvat näin pennusta saakka normaaleihin kodin ääniin.

Pentue syntyy Muron omistajan luona Loviisassa, mutta rekisteröidään Iltahämyn-kennelnimen alle. Mikäli olet kiinnostunut pentueesta, ota yhteyttä joko Muron omistajaan Heidiin tai minuun. Pentueen isä on tavattavissa luonani Haukiputaalla ja pentueen emä Loviisassa. Molempia vanhempia on myös sovitusti mahdollista päästä katsomaan reeneihin.

Muron omistaja/Loviisa:
Heidi Tupola
h.tupola ät gmail.com
050-596 8678

Kitan omistaja/Iltahämyn kennel/Haukipudas:
Saara Lehtiniemi
etunimi.sukunimi ät iltahamyn.net
050-5269278

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti